رشد اقتصادی ایران نیازمند مدیریت بهتر و برنامهریزی موثر است/ رفع موانع اقتصادی برای دستیابی به رشد 8 درصدی
رشد اقتصادی ایران نیازمند مدیریت بهتر و برنامهریزی موثر است/ رفع موانع اقتصادی برای دستیابی به رشد 8 درصدی
به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، داوود منظور، در دوره دانشافزایی و توانمندسازی اساتید بسیجی جهادگر تبیین(گفتمان انقلاب اسلامی؛ بایدها و نبایدها) که در مشهد مقدس درحال برگزاری است به تحلیل وضعیت رشد اقتصادی ایران پرداخت و با اشاره به اهمیت ارزش افزوده در اقتصاد اظهار کرد: ما باید ببینیم که هر بخشی از اقتصاد چقدر ارزش افزوده تولید کرده و این ارزش افزوده چگونه تغییر یافته است.
وی با ارائه دادههایی از مرکز آمار ایران و بانک مرکزی، به رشد اقتصادی کشور در دورههای مختلف پرداخت.
منظور بیان کرد: "میانگین رشد اقتصادی کشور در دوره 25 ساله از سال 1376 تا 1399، برابر با 2.7 درصد بوده است. در ده سال اخیر، یعنی از سال 1391 تا 1399، میانگین رشد کشور به نیم درصد کاهش یافته است.
وی این نرخهای پایین رشد را ناکافی دانست و افزود: این نرخهای رشد نمیتواند رفاه جامعه و سرمایهگذاریها را به طور معناداری افزایش دهد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به عملکرد دولت سیزدهم گفت: در دوره مدیریت دولت آقای رئیسی، میانگین رشد اقتصادی کشور به 4.5 درصد رسیده است که نشاندهنده ظرفیتهای بالای اقتصاد کشور است.
وی همچنین تأکید کرد: "هدفگذاری برنامه هفتم توسعه کشور، رشد 8 درصدی است که با تلاش و مدیریت بهتر میتوان به آن دست یافت."
وی به مقایسه رشد اقتصادی ایران با کشورهای دیگر پرداخت و گفت: "چین در سه دهه گذشته توانسته رشد اقتصادی دو رقمی داشته باشد و ما نیز باید از این تجربیات بهرهبرداری کنیم.
در پایان، منظور تأکید کرد: برای دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر، باید موانع اقتصادی را برطرف کرده و کسبوکارها را توسعه دهیم.
وی افزود: همه تلاشها باید بر این باشد که بتوانیم ظرفیتهای اقتصاد را به گونهای به کار گیریم که رشد 8 درصدی هدفگذاری شده تحقق یابد.
افزودن دیدگاه جدید